Tréningek szülőknek

Szülőknek szervezett tréningjeinken lehetőség van arra, hogy a résztvevők kiscsoportban (max. 15- 20 fő) „kívülről és belülről”, „globálisan és részleteiben”, a „kicsitől a nagyig és fordítva”, „a tudomány és a gyakorlat” oldaláról, egyszóval alaposan górcső alá vegyék a családi élettel kapcsolatos örömöket és gondokat, lehetőségeket és feladatokat. Fejlődjenek, alakuljanak a családban betöltött szerepeikben, elinduljanak vagy haladjanak az önnevelés útján. Támpontokat kapjanak ‒ és adott esetben egymásnak adjanak ‒ egy-egy elakadás kapcsán. Mindezt interaktívan, jó hangulatban, szakemberek vezetésével, egymás tapasztalatait is megismerve.

Az érdeklődőknek lehetőségük van arra, hogy válasszanak többalkalmas kurzusok (pl. havonta megrendezésre kerülő, 2 órás tréningek), illetve a fél/egy napos intenzív tanfolyamok közül.
Vállaljuk, hogy adott kisközösség, szülői csoport kérésére, a csoport igényeihez (pl. család fejlődési szakaszai, az azokból adódó speciális adottságok; általános érvényű – a családdal, neveléssel, érzelemkifejezéssel és kommunikációval kapcsolatos témák) igazodva külső helyszínen is tartunk foglalkozásokat az alábbi szisztéma szerint:

A résztvevők életkorától és élethelyzetétől függetlenül választott témakörben
pl. családon belüli kommunikáció, szeretetnyelvek, konfliktuskezelés, munkamegosztás, szerepek, káros sztereotípiák, személységtípus-vérmérséklet, határtartás, férfi és női gondolkodásbeli és működésbeli különbségek, intimitás, családtípusok stb.

A résztvevők életkorának és főként családi élethelyzetének figyelembevétel

  • Gyermekvállalás előtt állók
  • Családok vagy Egyedül álló szülők
    • okisgyermekkel (0-6 éves korig)
    • okisiskolás korú (7-12 éves) gyermekkel
    • okiskamaszokkal/kamaszokkal
  • Nagycsaládosok

Együttműködési feltételek

Felkérés esetén az adott közösség igénye szerinti, egyedi tréningtervet alakítunk ki. A foglalkozások díját egyeztetéssel a megbízás feltételei alapján (távolság, létszám, egyszeri vagy több alkalomra szóló megbízás-e) közös konszenzussal alakítjuk ki. Az irányadó óradíj, mely a fentiek függvényében akár kedvezőbb, akár drágább is lehet 5 000 Ft/tanácsadó/óra.

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, ha érdeklődik a téma iránt, vagy keresse szakembereinket, ha szeretné meghívni előadónak.

Legkedveltebb témakörök

Én nyerek - te vesztesz! vagy Nyerjünk mindketten!
A család mint a test táplálója és a lélek bölcsője
A házastársak mint profi szerepjátékosok
Szemünk fénye, a gyermek
Értelem és érzelem
A kisóvodás, a kisiskolás mint kalandtúrázó vagy kitaszított?
A család és az intézmények, mint szövetségesek vagy ellenségek?
A kamaszkor sajátosságai, szépségei és nehézségei a nevelésben
Családtípusok, avagy ki az úr a háznál?
Az eltűnt idő nyomában

Kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot, ha érdeklődik foglalkozásaink iránt!