Szakmai csoportunk

DSC_0879Dr. Rézné Vitus Csilla

mentor családi életre nevelés tanácsadó, mentálhigiénés szakember,
MFM-Projekt Ciklus-show® és Titkos Küldetés® foglalkozásvezető,
az Életünk a család! Nonprofit Közhasznú Kft. alapítója,
ügyvezető

A családok iránti elhivatottság munkál bennem. Három leány édesanyjaként nagyon fontosnak tartom a családi életre való tudatos készülést. Ennek fontos része a termékenységtudatos élet és családtervezés, és az ahhoz kapcsolódó nyitott, őszinte, tiszta lelkű házastársi kapcsolat. Hiszem, hogy fáradhatatlan munkával segítségükre lehetünk az ifjaknak, fiataloknak, jegyes- és házaspároknak, szülőknek, illetve a nevelésben dolgozó munkatársaknak is abban, hogy elhiggyék és tegyenek azért, hogy boldoguljon a következő nemzedék. A szemléletformálás komoly kihívást jelent, sok beszélgetés, bizonyos ismeretek megszerzése és készségek-kompetenciák kialakításával jár. Mind a tanácsadói munkámban, mind a szervezet alapításával, szakmai közösség összefogásával, vezetésével, szervezésével kapcsolatos tevékenységemben ez ösztönöz. Nagyon hálás vagyok, hogy a munkámban a férjem messzemenőkig támogat engem, különösen értékes, amikor vele tudok csoportot vezetni vagy házaspárokkal foglalkozni.

DSC_0565Tirczka Zsófi

mentor családi életre nevelés tanácsadó,
MFM-Projekt Ciklus-show® és Titkos Küldetés® foglalkozásvezető,
TCST oktató, ifjúsági védőnő,
az Életünk a család! Nonprofit Közhasznú Kft. vezetőségi tagja

1988 óta vagyok házas, 3 fiúnk és 2 lányunk született. Végzettségem védőnő, jelenleg iskolavédőnőként dolgozom. 2005 óta foglalkozom családi életre neveléssel, felvilágosítással. Házasságunk kezdete óta a természetes családtervezés tüneti-hőmérőzéses módszerét alkalmazzuk, illetve tanítjuk. Feltöltődésemet szolgálja a túrázás és a zene.

Dr. Réz Miklós

gyógyszerész, MBA manager, coach,
Titkos Küldetés® foglalkozásvezető,
az Életünk a család! Nonprofit Közhasznú Kft. támogatója

Feleségem biztatására kapcsolódtam be a családi életre nevelés munkájába önkéntesként, nagy öröm, amikor vele dolgozhatom (házaspárokkal, iskolai valamint felnőtt csoportokkal). Apaként és férfiként a fiúk különböző korosztályai számára tartok felvilágosító foglalkozásokat (kiskamaszok számára a „Titkos Küldetés”-t, nagyobbaknak család-órát felelős párkapcsolat témában). Felnőtteket a coaching, illetve csoportos foglalkozások során igyekszem segíteni a személyes fejlődésükben. Mindez számomra is feltöltődést és személyes fejlődést biztosít.

DSC_0644Bajorné Lobenwein Beáta

mentor családi életre nevelés tanácsadó,
mentálhigiénés szakember, szaktanár

Mentálhigiénés szakember vagyok, szaktanár, feleség és 4 gyermekes édesanya. Ifjúsági csoportokat és esetmegbeszélő csoportokat vezetek. Ezt megelőzően 6 éven keresztül A Magyar Rákellenes Liga munkatársaként elsősorban rákbetegek és hozzátartozóik számára vezettem csoportokat és asszertív kommunikációs tréningeket. A család-órák® tartása során ötvöződik az élethivatásom, a család; és a mentálhigiénés szakmai elhivatottságom.

DSC_0717Csanády Ágota

mentor családi életre nevelés tanácsadó,
mentálhigiénés szakember,
MFM-Projekt Ciklus-show® foglalkozásvezető

Közgazdászként indultam, de 5 gyermekem születése közben szép lassan megérlelődött bennem, hogy a család, a párkapcsolat és a gyermeknevelés terén ugyanolyan kemény képzésre és támogatásra lenne szükség, mint bármely más professzionális hivatás végzéséhez. Úgy éreztem, ezen a téren lehet még hiányt pótolni…
Így lettem mentálhigiénés szakember, CSÉN pedagógus, és igyekszem a gyermekeket (családórák keretében), a szülőket (óvodai tutorként és szülőtréningek keretében) és a pedagógusokat (módszertani képzéseken) egyaránt segíteni azon készségek és ismeretek fejlesztésében, amelyek segítik őket a tudatos és harmonikus életvezetésben.

DSC_0750Gécziné Galla Krisztina

mentor családi életre nevelés tanácsadó
life coach – életvezetési tanácsadó

1987-ben végeztem a Budapesti Tanítóképző Főiskolán, művelődésmanagement szakon, drámapedagógiai szakiránnyal és az ELTE Dohány utcai Gyakorló Általános Iskolájába hívtak tanítani. A tanítás során már korán szembesültem azzal, hogy az oktatási követelmények teljesítése mellett a nevelésre nagyon kevés idő jut a klasszikus iskolarendszerben, és hogy a családokkal sokkal jobban együtt kellene működni a gyerekek érdekében ezen a területen.
3 gyermekem nevelése mellett folyamatosan foglalkoztam a pedagógiát, pszichológiát érintő kérdésekkel, kerestem a különféle tanfolyamokat, továbbképzéseket – aminek végeredményeként megvalósíthattam, amit a gyermekneveléssel kapcsolatban nagyon fontosnak tartok: szülőkkel, gyermekekkel és pedagógusokkal egyaránt foglalkozhatok.
Rendhagyó osztályfőnöki órák, tini klubok, szülőknek, pedagógusoknak tartott tréningek, előadások mellett személyre szabott, egyéni foglalkozásokon életvezetési kérdésekben, elakadásos helyzetekben a life coaching alapelvei szerint, a beszélgetés mellett kreatív gyakorlatok során át segítem a hozzám fordulókat a válaszok, cselekvési utak megtalálásában.

DSC_0777Marosné Pancsovai Krisztina

mentor családi életre nevelés tanácsadó, drámapedagógus

Eredeti végzettségem magyar – történelem szakos általános iskolai tanár, drámapedagógus. Mindig kerestem a lehetőségeket, hogyan lehetne a hagyományos oktatástól eltérően megszólítani a gyerekeket, szülőket. A családi életre nevelésben megtaláltam mindazt, ami fontos számomra: játékos módszerekkel oktatni, nevelni, rávezetni a gyerekeket, fiatalokat arra, milyen lehetne az ideális párkapcsolat, a boldog családi élet. Külön öröm számomra, hogy nem csak diákokkal, hanem szülőkkel, pedagógusokkal is lehetőségem van találkozni módszertani bemutatóink alkalmával. Férjemmel két gyermeket nevelünk. Az olvasás és színházba járás mellett a zene hallgatása és művelése jelenti számomra a kikapcsolódást, aktív tagja vagyok egy katolikus kórusnak.

DSC_0833M. dr. Dulácska Csilla

mentor családi életre nevelés tanácsadó, mentálhigiénés szakember,
pszichodráma és bibliodráma vezető,
MFM-Projekt Ciklus-show® foglalkozásvezető

Eredeti végzettségem építészmérnök. A négy gyermekemmel otthon töltött évek alatt érdeklődésem más irányba fordult, és új területeken kezdtem képezni magam. Pszichodráma- és bibliodráma-csoportokat, önismereti workshopokat vezetek, családi életre nevelés-órákat és lányoknak szóló felvilágosító foglalkozásokat tartok. Mentálhigiénés szakemberként egyéni klienseket is kísérek segítő beszélgetés során. Önkéntesként foglalkozom hajléktalanokkal és hátrányos helyzetű roma lányokkal is. Mindezek során legfontosabb számomra a valódi jelenlét, a személyes kapcsolódás, találkozás, mert ez segíthet a másikban rejlő értékek, képességek kibontakozásában.

DSC_0784Rikkné Auer Hajnalka

mentor családi életre nevelés tanácsadó, dietetikus

Végzettségem dietetikus. Több éven át dolgoztam a Budai Gyermekkórházban, négy évig egy túlsúlyos gyermekeknek és családjaiknak szervezett életmód programban táplálkozási tanácsadó voltam. Munkám során tapasztaltam, hogy a rossz családi légkör, a megoldatlan családi problémák milyen negatív hatással vannak a gyermekekre. Fontosnak tartom ezért, hogy segítsük a fiatalokat, hogy jó mintákat kövessenek, harmonikus, szeretetteli családi életet élhessenek. Férjem villamos üzemmérnök, három gyermekünk van.

Szentannai Judit

mentor családi életre nevelés tanácsadó,
MFM-Projekt Ciklus-show® és Titkos Küldetés® foglalkozásvezető

Eredetileg magasépítő mérnökként dolgoztam, később végzett hitoktatóként tevékenykedtem, majd teológiai abszolutóriumot szereztem. A Sapientia Főiskolán végeztem el a Családi Életre Nevelés képzést. Nagyon fontosnak tartom, hogy a gyerekek segítséggel át tudják gondolni, beszélgetni az „élet nagy kérdéseit”, és így felkészültebben vághassanak neki az „éles helyzeteknek”.  Több mint 20 éve vagyunk házasok, három nagy gyerekünk van, és férjemmel együtt a Schönstatt Családakadémia családtréner képzésére járunk.

Soltész Dóra

junior családi életre nevelés tanácsadó,
MFM-Projekt Ciklus-show® foglalkozásvezető,
az Életünk a család! Nonprofit Közhasznú Kft. pénzügyi- és felnőttképzési referens

A Károli Gáspár Református Egyetemen végeztem HR szakon közgazdászként. Kisgyerekes anyukaként otthonról dolgozom, elsősorban a pénzügyekért és az akkreditált képzések szervezéséért és adminisztrítív hátteréért felek. Nagyon fontosnak tartom, hogy a közös projektekben is részt vegyek, hiszen én ebben a szemléletmódban, és ezekkel a tevékenységekkel együtt nőttem fel, édesanyám, Csilla révén, aki a szervezet ügyvezetője. Ezért is végeztem el az MFM-Projekt Ciklus-show® képzést 2016-ban és lettem junior CSÉN tanácsadó. Az elmúlt években száznál is több lánynak tartottam Ciklus-show® foglalkozást és család-órát®, ami minden alkalommal egy külön élmény, nemcsak a gyerekeknek, hanem nekem is.