MFM-Projekt Ciklus-show®

LÁNYOK PROGRAMJA: MFM-PROJEKT CIKLUS-SHOW® PROGRAM (5*60 perc)

Lányok – a Kecskemét-Széchenyivárosi Közösségépítő Egyesület (SZÉK) által a Németországból adaptált, és az Európai Unió „Best Practice” díjjal kitüntetett – MFM-Projekt Ciklus-show® címen jogvédett program alapján kerülnek bevezetésre a nőiség, termékenység, az emberi élet keletkezésének, a serdülőkor testi, lelki változásainak kérdéseibe (www.mfm-projekt.hu). A program megalkotója és elindítója Dr. Med. Elisabeth Raith Paula orvosnő.

Mottó: „Csak arra vigyázok, amit értékesnek tartok!”

Központi gondolat: a serdülők önképét és életérzését nagymértékben meghatározza, milyennek tapasztalják meg és értékelik a testüket, milyen üzeneteket hallanak testükkel – és így saját magukkal kapcsolatban. Az életkornak és nemnek megfelelő felkészülési programban külön kiscsoportokban folyik a munka lányokkal. A program magja egy fél napos dramatikus játék, melynek során a lányokat szó szerint végigvezetik a női termékenység testi folyamatain, megismertetik, és játékosan megtapasztaltatják velük testük működésének alapvető összefüggéseit.

A játék a drámapedagógiában használatos számos elemet alkalmaz:

  • a testi folyamatokat nagyméretű, puha anyagból készített segédeszközökön lehet végigjátszani: a játékvezető (a felkészített tanácsadó, MFM-munkatárs) saját maga készíti el szőnyegnyi méretben a méh modelljét, és apró tárgyak segítségével, játékos formában szemlélteti a „Show” történéseit;
  • a játékot szereposztás kíséri: a történet megfelelő pontjain a résztvevők „ösztrogénbarátnőkké”, majd „progeszteron-csapattá” válnak, és ennek megfelelően alakítják át a ciklust;
  • a játék alatt zene szól, hogy a testi termékenység nagyszerű voltáról szóló pozitív üzenetet támogassa.

A játékot beszélgetés követi a testi és lelki változásokkal, termékenységi tünetekkel, a mindennapok gyakorlatával és a higiénés szabályokkal, tennivalókkal kapcsolatosan.

A foglalkozás díja résztvevő leányonként 5 500 Ft, melyből a szociálisan hátrányos helyzetű diákok előzetes egyeztetéssel kedvezményt kaphatnak.

SZÜLŐK TÁJÉKOZTATÁSA – SZÜLŐI EST (kb. 60 perc)

A programokat megelőzően vagy követően a szülők tájékoztatására – igény szerint- interaktív bemutatót tartunk az MFM-Projekt  Ciklus-Show® és a Titkos Küldetés® foglalkozásokból. Ezt azért tartjuk fontosnak, mert úgy tekintjük, hogy a szülők az első számú segítség, amikor lányuk vagy fiuk serdülőkorba lépéséről, a testükben végbemenő változásokról van szó. Az interaktív bemutató segítséget ad a szülőknek abban, hogy maguk is vállalkozzanak őszinte beszélgetésekre a kiskamasz gyermekeikkel, akik leginkább tőlük várják az iránymutatást életük fontos kérdéseiben. A tanácsadók ezen az esten információkkal és tapasztalatokkal erősítik és bátorítják a szülőket ebben a fontos szerepükben.

Erre az alaklomra külön írásos meghívót készítünk a szülőknek, akiknek a tájékoztató esten való részvétel nem kerül plusz költségükbe.

A következő MFM-Projekt Ciklus-Show® foglalkozásra szeretettel várjuk 9-12 fős lány csoportok jelentkezését!

  • Foglalkozás időpontja: illetve igény szerint, előre egyeztetett időpontban.
  • Foglalkozás helyszíne: igény szerint előre egyeztetett helyszín országszerte.
  • Foglalkozás díja: résztvevő lányonként 5 500 Ft, melyből a szociálisan hátrányos helyzetű diákok előzetes egyeztetéssel kedvezményt kaphatnak.
  • Szülői bemutató: érdeklődés esetén a foglalkozást megelőzően, vagy a foglalkozás után.
  • További felmerülő költségek: útiköltség Budapesten kívüli helyszín esetében, illetve terembérleti díj, amennyiben igény van a terem biztosítására is.

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, ha érdeklődik foglalkozásaink iránt!

100%-ban biztonságos adományozás barionnal