Egyéni beszélgetések

Coachingba hívjuk, ha változni, változtatni szeretne. Egy coach nem más, mint egy „változás-ügynök”, aki támogató jelenlétével kíséri Önt végig azon az úton a célja felé, amit kitűzött magának és ahová el szeretne jutni. A coaching egy játék, mely segít megtenni az első és az utána következő lépéseket. Együtt feltárjuk a jelenlegi helyzetét és szándékát, megállapodunk egy coaching-célban, és szerződünk 4-6 alkalomra. A coaching fejlesztő és provokatív, az eszközeivel az Önben rejlő lehetőségeket, tapasztalásokat, a tehetséget és tudást felszínre hozzuk, így teremtünk teret a változáshoz. Összekapcsoljuk a gondolatokat az érzésekkel, hogy cselekedni tudjon. Megteremtjük azt az állapotát, amiben a változás felé lépni tud.

Rendszerszemlélettel dolgozunk, mivel minden mindennel összefügg. Nemcsak visszacsatolás, hanem előrecsatolás is van, hiszen amire a figyelmünket fordítjuk, az fog megtörténni. A coachingban benne van a múlt, de a jövő is; vannak kérdések, javaslatok, viszonyok, kapcsolatok, tudás, játék és mozgás is. És még megannyi más is! Ha kíváncsi rá, keressen meg, és jöjjön el egy találkozóra!

A Proaktív life coaching meghatározott szempontrendszer és módszertan szerint vezetett, strukturált konzultációk és gyakorlatok sora.

 • A life coaching konzultációk alkalmával ügyfelünknek előbb abban segítünk, hogy megfogalmazza a megoldandó problémáit, majd elérendő céljait.
 • Később abban támogatjuk, hogy rájöjjön, mit és hogyan kell másképpen tennie, hogy áttörést érjen el céljai megvalósításában.
 • Végül visszajelzéseinkkel biztosítjuk, hogy a közösen kijelölt úton maradjon, az eltervezett akciókat végrehajtsa és céljait elérje.
 • Mindez könnyed, közvetlen, nyílt és őszinte légkörben zajlik.
 • A coaching során a nem kielégítő működéshez vezető folyamatokat tárjuk fel, segítve az ügyfeleink valós szándékával megegyező változások előidézését.
 • Az ülések alkalmával tehát az adott személy problémamegoldásának, választásainak nem megfelelő működéséből eredő jelenbeli problémák megszüntetésére vállalkozunk.
 • Ehhez a problémamegoldó gondolkodásban használt fogalmi keretek részleges újraépítésére van szükség a coach segítségével.
 • Ezek kialakítása során a múlt elhagyása, a régi keretekből való kilépés hatása katartikus élményt, attitűdváltást okoz.
 • Az első, „feltáró” coaching ülés 90 perc, mely ingyenes, a további ülések 45 percesek, áruk 8.000.-/alkalom , 90 perces további alkalmak esetén a díjszabás megegyezés szerinti.

Az üzleti coaching (Business Coaching) és az életviteli coaching (Life Coaching) egymástól nehezen elválasztható dolgok, ahogy a magánéletünk kihatással van a munkahelyi állapotunkra és fordítva. Mégis megkülönböztetjük egymástól kettőt. Míg az életviteli coaching-ot általában (amint az elnevezés is utal rá) a mindennapi élet ügyes-bajos dolgaiban alkalmazzuk (ideértve a magánéleti és munkahelyi kihívásokat is), addig az üzleti coaching a vállalkozók és vezetők (közép-, illetve felső-), iskolaigazgatók, helyettesek speciális élethelyzeteiben tud támasszal, iránymutatással szolgálni. Az üzleti coaching leggyakoribb területei:

 • Karrier út, szakmai iránykeresés
 • Vezetővé válás – vezetői identitás
 • Munkahelyi – magánéleti egyensúly kialakítása, megtartása
 • Csapatépítés, beosztottak fejlesztése, tehetség-gondozás, motiváció, delegálás
 • Burn-out megelőzés, önmotiváció
 • Érdekérvényesítés, konfliktuskezelés, asszertivitás

A coaching folyamat a Nemzetközi Coaching Szövetség (ICF) kompetenciáinak és etikai normáinak megfelelően zajlik.

Az üzleti coaching díjszabását minden esetben egyénileg határozzuk meg.

A segítő beszélgetés komolyabb elakadásban, krízisben, élethelyzetben ad támaszt. Ez esetben mentálhigiénés szakember segíti az ügyfelet.

Ha szeretne egyéni beszélgetésre, life- vagy üzleti coachingra jelentkezni, kérjük írjon nekünk.