Titkos Küldetés®

FIÚK PROGRAMJA: TITKOS KÜLDETÉS® interaktív felvilágosító foglalkozás 10-13 éves fiúknak (5*60 perc )

Az életkornak és nemnek megfelelő felkészülési programban külön kiscsoportokban folyik a munka a fiúkkal, akik az Életünk a család! Nonprofit Közhasznú Kft. Budapesti CsaládMunkaCsoportja által kidolgozott, a lányok programjával megegyező értékrendű és szellemiségű játékos, interaktív, foglalkozás során kapnak betekintést saját testük működésének és az emberi élet keletkezésének, a serdülőkor testi, lelki változásainak kérdéseibe.

Férfias felelősséggel az életért!

A Titkos Küldetés® teljesítése során a fiúk maguk fedezik fel játékos szemléltető eszközök segítségével a hímivarsejtek haladási útját. Kb. fél napos dramatikus játék során a foglalkozás vezetője egy kerettörténetbe helyezi a fogantatás történetét, melyben a résztvevők maguk is szereplőkké lépnek elő Titkos Küldetés®-t teljesítve. Eljátszva a hímivarsejtek szerepét, megértik a férfiú termékenység folyamatait, és a fogantatás csodáját, melynek során megfejtésre kerül a „titkos kód”, amit minden ivarsejt magában hordoz. Betekintést kapnak a női test működésébe a női termékenységi folyamatokba is. A játékot beszélgetés előzi meg és követi a serdülőkor mibenlétével, termékenységi tünetekkel, a mindennapok gyakorlatával, a serdülők higiénés szabályaival, a férfivá érés lelki hátterével, kapcsolatosan. Mindezek az ismeretterjesztésen túl a pozitív testkép és a férfiúi identitás megerősítését szolgálják.

SZÜLŐK TÁJÉKOZTATÁSA – SZÜLŐI EST (kb. 60 perc)

A programot megelőzően vagy követően a szülők tájékoztatására – igény szerint- interaktív bemutatót tartunk a Titkos Küldetés® foglalkozásból. Ezt azért tartjuk fontosnak, mert úgy tekintjük, hogy a szülők az első számú segítség, amikor a fiuk serdülőkorba lépéséről, a testükben végbemenő változásokról van szó. Az interaktív bemutató segítséget ad a szülőknek abban, hogy maguk is vállalkozzanak őszinte beszélgetésekre a kiskamasz gyermekeikkel, akik leginkább tőlük várják az iránymutatást életük fontos kérdéseiben. A foglalkozásvezetők ezen az esten információkkal és tapasztalatokkal erősítik és bátorítják a szülőket ebben a fontos szerepükben.

Erre az alkalomra külön írásos meghívót készítünk a szülőknek, akiknek a tájékoztató esten való részvétel nem kerül plusz költségükbe.

A következő Titkos Küldetés® foglalkozásra szeretettel várjuk 9-12 fős fiú csoportok jelentkezését!

  • Foglalkozás időpontja: igény szerint, előre egyeztetett időpontban.
  • Foglalkozás helyszíne: igény szerint előre egyeztetett helyszín országszerte.
  • Foglalkozás díja: résztvevő fiúnként 5 500 Ft, melyből a szociálisan hátrányos helyzetű diákok előzetes egyeztetéssel kedvezményt kaphatnak.
  • Szülői bemutató: érdeklődés esetén a foglalkozást megelőzően, vagy a foglalkozás után.
  • További felmerülő költségek: útiköltség Budapesten kívüli helyszín esetében, illetve terembérleti díj, amennyiben igény van a terem biztosítására is.

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, ha érdeklődik foglalkozásaink iránt, illetve a következő foglalkozásra jelentkezni e-mailben az eletunkacsalad@gmail.com címen vagy a kapcsolati űrlap segítségével lehet.

A Titkos Küldetés® programról bővebben a www.titkoskuldetes.com oldalon olvashat.

100%-ban biztonságos adományozás Barionnal