Termékenység-tudatos fogamzásszabályozás

ÖNMEGFIGYELÉS – TERMÉKENYSÉG – FOGAMZÁS­SZABÁLYOZÁS

Ezzel a Tankönyvvel és Munkafüzettel egészen egyszerű és könnyű megtanulni – akár önállóan is – az önmegfigyelés lépéseit, és annak segítségével a termékenység-tudatos fogamzásszabályozás sensiplan® módszerét elsajátítani.

ÉRTHETŐ ÉS MEGBÍZHATÓ

A módszerhez szükséges döntő jelentőségű testi jelek megfigyelése könnyen megtanulható. A Sensiplannal felfedezheti, hogy milyen megbízhatóan és egyértelműen lehet olvasni ezekből a tünetekből. A női test csendes jelzései megmutatják, hogy a ciklusban mikor vannak a termékeny és a terméketlen szakaszok. Részletes cikluspéldákkal mutatjuk be, mire kell odafigyelni az egyes életszakaszokban – olyan sajátos helyzetekben is, mint például a szoptatás vagy a változókor.

KIMAGASLÓ HATÉKONYSÁG HORMONOK BEVITELE NÉLKÜL

A Sensiplant a német Malteser Arbeitsgruppe NFP már több mint 3 évtizede vizsgálja és fejleszti tudományos alapokon. Hozzájárul az egészséges testtudat kialakulásához és megerősítéséhez. Megfelelő alkalmazása a családtervezésben a hormontartalmú készítményekkel azonos hatékonyságú, anélkül, hogy beavatkozna a szervezet természetes hormonális működésébe.

Mi is az a Természetes CsaládTervezés?

Sensiplan. A Sensiplan több mint a fogamzásszabályozás egyik biztonságos módszere. Lehetővé teszi, hogy tudatosabban szemléljük testünket, megmutatja a saját termékenységünkhöz vezető utat, segít jobban megérteni a ciklustörténéseket, semmiféle egészségünket befolyásoló mellékhatása nincsen, és megoldás lehet, ha gyermekre vágyunk. A Sensiplan egy olyan családtervezési módszer, mely hangsúlyozza a párkapcsolat szempontját, és minden életszakaszban, minden helyzetben alkalmazható.

A TCST

  • a szemet, a fület és az összes érzékszervet megnyitja, és a testre irányítja, így a nők megismerhetik testük
    csendes nyelvét.
  • által jobban érthetőek a ciklustörténések, és számtalan hasznos információ segít cikluszavarok esetében is. A TCST-vel számos téves információt is lehet helyesbíteni, ill. vélt betegséghez kötődő betegségtudatot eloszlatni.
  • révén új termékenységtudat alakul ki („Fertility Awareness”), és magától értetődővé válik, hogy a különböző élethelyzetek más és más módot teremtenek a termékenység megélésében. Ez teszi a TCST-t érdekessé azoknak a fiatal lányoknak és asszonyoknak is, akik nem élnek párkapcsolatban.
  • segítheti a nőket és a párokat abban, hogy a gyermek utáni vágyuk beteljesüljön: a termékenység jeleinek megfigyelése révén fel lehet ismerni a legtermékenyebb időszakot.
  • hasznos javaslatokat ad a diagnózis felállításához abban az esetben, ha nem teljesül rögtön a gyermek utáni vágy.
  • segítségével biztonságos módon elkerülhető a fogamzás.

Sensiplan – a tüneti-hőmérőzéses módszer

A különféle jelek (méhnyaknyák, méhnyak/méhszáj) megfigyelésének kombinációjából és a testhőmérsékletből ered a módszer neve: tüneti-hőmérőzéses módszer. A hőmérsékleti értékeket és a méhnyaknyák-mintát bizonyos szabályok alapján értelmezzük és értékeljük ki, ezáltal lesz a Sensiplan biztonságos. Részletes szabályok vannak, melyet könnyen meg lehet tanulni, és ezek segítségével könnyen be lehet határolni a termékeny szakaszt. A szabályok következetes alkalmazása esetén – ezt tanulmányok támasztják alá – a Sensiplan éppen annyira biztonságos, mint a mai modern módszerek, pl. a tabletta. A Sensiplannak viszont nincsenek egészséget érintő mellékhatásai.

Ez a munkafüzet kiegészítést nyújt a „Természetes & biztonságos” című kézikönyvhöz. Lehetőséget ad Önnek ahhoz, hogy a kiválasztott cikluslapok gyakorlatai révén biztonsággal tudja alkalmazni a Természetes CsaládTervezést.

A munkafüzet elején rövid áttekintés található a módszerről.

Megismeri a cikluslapot, és megtanulja, hogyan jegyezze fel naponta a megfigyeléseit. A munkafüzetben különböző ciklusokról gyakorlatokat talál. A folyamatosan egymásra épülő gyakorlatokkal lépésről lépésre elmélyítheti tudását. Hogy biztos lehessen a kiértékelésben, minden gyakorlat után közvetlenül megtalálja a helyes megoldást is.

Kiadványaink megrendelhetők a www.termeszetesesbiztonsagos.hu oldalon vagy a kapcsolati űrlapon keresztül.