Káros szenvedélyek prevenciója

„Jelen vagy?”
Egészségfejlesztés- káros szenvedélyek prevenciója program 11-16 éves korosztály számára

 

„Veszélyek, devianciák, döntéshelyzetek”
Módszertani bemutató pedagógusok, szakemberek számára „Boldogabb családokért” CSÉN program metodikája szerint

Örömmel tudatjuk, hogy „Veszélyek, devianciák, döntéshelyzetek” címú káros szenvedélyek prevencióját elősegítő 28 órás módszertani bemutatónk KAB-ME-16-C-25689 kódszámmal, az Emberi Erőforrások Minisztériuma által pályázati támogatásban részesül.

Pályázott összeg: 4 498 304 Ft

Elnyert támogatás összege: 2 000 000 Ft

Pályázati időszak: 2016. december 1 – 2017. június 30.

Pályázati támogatás keretében 4 módszertani bemutató megtartására van lehetőségünk, egyenként 15 fő részvételével, akik a program során  részt vehetnek az Emberbarát Alapítvány által működtetett Gyermek- és Ifjusági Addiktológiai Rehabilitációs Intézetben tett látogatás alkalmával gyógyulófélben lévő szenvedélybeteg fiatalokkal való beszélgetésen. A bemutató célja attitűdformálás és érzékenyítés, valamint olyan interaktív módszerek és gyakorlati elemek ismertetése és gyakorlása, melyek jól használhatók a pedagógusok mindennapjait érintő prevenciós munkában.

Módszertani bemutató tematikája itt olvasható.

Résztvevő pedagógusok visszajelzései:

„Előzetesen azt vártam ettől a 4 naptól, hogy lelkileg megerősödjek. Saját családomnak ha szüksége lesz/lenne rá, akkor tájékozott, valamennyire felkészült legyek. Örömmel tapasztaltam, hogy amit vártam, megkaptam, sőt az Emberbarát Alapítványnál töltött idő sok mindenben elgondolkodtatóvá tett.”

„Örömmel tapasztaltam, hogy sokat tanulhattam magamról és a gyerekekről.”

„Örömmel tapasztaltam, hogy sokat „játszottunk”.”

„Rég vettem részt ennyire hatékony, valódi épülést szolgáló képzésen.”

„Örömmel tapasztaltam, hogy sokféle megközelítésben lehet a gyerekekkel játékos, fejlesztő gyakorlatokon át feldolgozni adott témákat.”

„Szerintem a továbbképzés vezetői szenzációsak, természetesek, nagyon képzettek és tapasztaltak, jól át tudják adni ismereteiket.”

„Köszönöm szépen a vidámságot az első napon, a sok jó ötletet, a szeretetet, kedvességet. Nagyon megrázó volt a találkozás a fiúkkal, reményt és hitet adott mégis. Minden tiszteletem Sándor bácsinak és Ági néninek és nagyon köszönjük, hogy lehetővé tettétek számunkra a találkozást. Ez igazán hiteles és hasznos, el fogom mondani a gyerekeknek. Igazi élmény volt ez a két nap, felüdülés és lelki megújulás. Hálás köszönettel!”